دانشکده پرستاری

مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

  • 1391/07/16 - 11:23
  • 56
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

در آستانه هفته ملی کودک عنوان شد؛

كودكي مهمترين و حساس‌ترين مرحله رشد انسان است ...

در آستانه هفته ملی کودک عنوان شد؛

  كودكي مهمترين و حساس‌ترين مرحله رشد انسان است

 

كودكي مهمترين و حساس‌ترين مرحله رشد و شكل‌گيري شخصيت و هويت انسان است.

به گزارش وب دا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان به مناسبت هفته ملی کودک 15 تا 21 مهرماه گفت: سلامت جسمي، رواني و عقلي انسان و در بعد وسيع‌تر جامعه، وابستگي عميق و غير قابل انكاري به چگونگي و كيفيت اين دوره از زندگي دارد.

به گفته دکتر علیرضا مروجی، محدوديت‌هاي جسمي و روند رو به رشد عقلي كودكان ايجاب مي‌كند كه حمايت‌هاي خاص و مراقبت‌هاي ويژه‌اي براي اين گروه سني مد نظر قرار گيرد.

وی تصریح کرد: با توجه به کنجکاوی و جستجوگری کودکان، ناتواني كودكان براي استيفاي مستقيم حقوق خويش و نهایتا الگو پذیری آنان، همكاري بخش‌هاي مختلف در حوزه‌هاي حمايتي وسيع و چند جانبه لازم است تا سياستگذاران، آحاد جامعه و والدين الزام حقوق كودكان را كاملا احساس نموده و در جهت تحقق آن كوشا باشند.

وی با بیان اینکه سال های ابتدای کودکی مهم ترین سال های زندگی وی می باشد و تجربیات این سال ها زیر بنای زندگي آینده هر انسانی خواهد بود، اظهار داشت: اگر به نیازها و حیطه های تکاملی کودکان در طی این دوران پاسخ مناسبی داده شود، آنها سالم تر بوده، از قدرت تفکر و تعقل بیشتر و مهارتهای عاطفی و اجتماعی بهتری برخوردار خواهند شد.

دکتر مروجی یادآور شد: تکامل اولیه کودک شامل حیطه های مختلف شناختی، تکلمی، احساسی، اجتماعی، جسمی، روانی و معنوی می باشد که همگی قویا بر یادگیری اولیه و پایه ای فرد، موفقیت تحصیلی، خطر ابتلا به بیماری های جسمی و روانی، مشارکت اقتصادی، نقش اجتماعی شهروندی و سلامت او  تاثیر به سزایی خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه اثرات آنچه در طول نخستين ماه ها و سال هاي زندگي كودك و حتی در دوره قبل از تولد روي مي دهد، مي تواند در تمام طول عمر وی ادامه يابد، تاکید کرد: همه عوامل كليدي ذهنيت عاطفي از قبيل اعتماد، كنجكاوي، هدفمندي، خويشتن داري، حفظ رابطه، ظرفيت برقراري ارتباط با ديگران و برخورداری از روح همكاري بستگي به نوع مراقبت هاي نخستيني كه كودك از محیط پیرامونی خود در سال های نخستین زندگی (پدر و مادر، آموزگاران دوره پيش دبستاني  و مددكاران) دريافت می كند، دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اهمیت توجه به کودکان به عنوان سرمایه های ملی و آینده سازان ایران اسلامی اظهار داشت: با بهره گیری از تجربیات چندین ساله و به منظور همگرایی و هم افزایی درون و برون بخشي، هر سال مراسم روز جهاني كودك در قالب برنامه هاي هفته ملي كودك توسط نهادها و ارگان هاي برگزار می شود.

دکتر مروجی، ارتقای همه جانبه سطح سلامت و تکامل کودکان را هدف کلی روز جهانی کودک دانست.

وی، تشریک مساعی همه ی بخش های موثر در حوزه کودکان و نوجوانان، افزایش آگاهی جامعه نسبت به رشد و تکامل همه جانبه کودکان، توجه  بیش از پیش به فرهنگ غنی ملی و آموزه های دین مبین اسلام در حوزه کودکان، ایجاد عزم ملی در کشور در جهت توجه به دوران ابتدای کودکی (0 تا 8 سال)، ارتقاء سطح تعاملات بین بخشی و درون بخشی در حوزه کودکان و نوجوانان، حساس سازی جامعه نسبت به کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه، افزایش آگاهی، نگرش و عملکرد آحاد جامعه در خصوص ایمنی کودکان و نوجوانان، ارتقاء آگاهي تغذيه اي کارکنان بهداشتی، کارکنان بین بخشی و مادران در زمینه تغذیه صحيح کودکان و نوجوانان و فرهنگ سازي در جهت افزايش فعاليت بدني کودکان و نوجوانان از اهداف اختصاصي این روز است

  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 9435
کلمات کلیدی