دانشکده پرستاری

مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

  • 1392/11/16 - 12:06
  • 59
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

انجام معاینات لگنی برای شناسایی به موقع سرطان تخمدان در زنان ضروری است

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد تأکيد کرد: در شناسایی بموقع سرطان تخمدان، انجام معاینات لگنی هر 6ماه یکبار در همه زنان چه در سنین باروری باشند و يا یائسگی،برای شناسایی به موقع سرطان تخمدان ضروری است.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد تاکید کرد:

  انجام معاینات لگنی برای شناسایی به موقع سرطان تخمدان در زنان ضروری است

 

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد تأکيد کرد: در شناسایی بموقع سرطان تخمدان، انجام معاینات لگنی هر 6ماه یکبار در همه زنان چه در سنین باروری باشند و يا یائسگی،برای شناسایی به موقع سرطان تخمدان ضروری است.

به گزارش وب دا؛ دکتر سودابه شهيدثالث با بيان اين که مهمترین نشانه سرطان تخمدان یک توده لگنی توپر، نامنظم و چسبیده به بافت‌های اطراف است که در معاینه بیمار تشخیص داده می‌شود، اظهار کرد: لمس چنین توده‌ای در معاینه بطور حتم بيانگر بدخیمی در تخمدان بوده و به همين دليل معاینه لگن و معاینه مقعد جزء اجباری از معاینات متداول برای تشخیص این بیماری است.

 

روش تشخیص زودرس سرطان تخمدان

وي درباره تشخیص زودرس سرطان تخمدان گفت: هنوز روش غربالگری مناسب جهت تشخیص سرطان تخمدان شناخته نشده است ولی بنظر می‌رسد یافته‌های حاصل از سونوگرافی و اندازه‌گیری آنتی ژنی که در بیماران مبتلا افزایش می‌یابد در شناسایی سرطان تخمدان بصورت اولیه در موارد لزوم مناسب باشند.

 

50درصد تمام موارد سرطان تخمدان در سن بالای 65 سال رخ می‌دهد

دکتر شهيدثالث با اعلام اين که 50درصد تمام موارد سرطان تخمدان در سن بالای 65 سال رخ می‌دهد، اظهار کرد: فامیل درجه يک مبتلا و فاکتور سن مهمترین عامل خطر ابتلا به سرطان تخمدان است و زنان مسن‌تر پیش‌آگهی کلی بدتری دارند و متأسفانه این بیماری در بيشتر موارد در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شود، در حالي که اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل علاج است.

 

مصرف قرص‌هاي ضدبارداري تنها روش توصيه شده

وي خاطرنشان کرد: شيردهي، بستن لوله‌هاي رحمي و مصرف قرص‌های ضدبارداری خوراکی خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش می‌دهد و تنها روش توصیه شده پیشگیری دارويی برای سرطان تخمدان، مصرف قرص‌هاي ضدبارداري است.

 

علايم ابتلا به سرطان تخمدان

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد درباره علايم ابتلا به سرطان تخمدان به اين نکته اشاره کرد که در مراحل اولیه، نامنظمی عادت ماهیانه، بیمار را وادار به مراجعه به پزشک مي‌کند اما به موازات افزایش رشد تومور و حجم آن، علائم فشاری شامل تکرر ادرار، درد لگنی، یبوست و پس از مدتی تورم شکم بروز می‌کند.

دکتر شهيدثالث هشدار داد که در پي افزايش رشد تومور در سرطان تخمدان، درد حاد شکم بر اثر خونریزی و یا پارگی و پیچ خوردگی تومور ممکن است ایجاد شود و اگر تومور به بافت‌های خارج لگن و قسمت‌های فوقانی شکم متاستاز دهد، ممکن است باعث ایجاد علائم گوارشی نظیر تهوع، سوزش سردل، نفخ شکم، سیری زودرس، کاهش وزن و بی‌اشتهایی شود.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد در رابطه با درمان اين سرطان با بيان اين که روش‌های درمانی شامل جراحی شیمی درمانی و اشعه درمانی است، گفت: مدل درماني بستگی به سن و وضعیت عمومی بیمار و مهمتر از همه شدت گسترش و انتشار بیماری دارد.

به گفته دکترشهيدثالث، اگر سرطان زماني که محدود به تخمدان است، کشف و درمان شود، بیشتر بیماران قابل بهبود هستند اما درصورت متاستاز سرطان به اعضای دیگر بدن، نتایج درمانی خیلی خوبی بدست نمي‌آيد

  • گروه خبری : تازه های پرستاری و مامایی
  • کد خبر : 14266
کلمات کلیدی