دانشکده پرستاری

مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

  • 1390/05/03 - 10:13
  • 45
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جایزه جراحان لثه آلمان برای محقق ایرانی

محقق ایرانی روش نوینی برای جلوگیری از تحلیل استخوان فک و لثه پس از کشیدن دندان ارائه کرد و موفق شد به عنوان نخستين محقق ایرانی جایزه اول جراحان لثه آلمان را دریافت کند.

جایزه جراحان لثه آلمان برای محقق ایرانی

 

محقق ایرانی روش نوینی برای جلوگیری از تحلیل استخوان فک و لثه پس از کشیدن دندان ارائه کرد و موفق شد به عنوان نخستين محقق ایرانی جایزه اول جراحان لثه آلمان را دریافت کند.
دکتر بهنام شکیبایی مقدم با اشاره به روش نوین جلوگیری از تحلیل بافت سخت و نرم فک پس از کشیدن دندان اظهار داشت: طبق آخرین تحقیقات علمی‌پس از کشیدن دندان طی 2 ماه حدود 50 درصد از لثه به عنوان بافت نرم و استخوان فک به عنوان بافت سخت تحلیل می‌رود که اشکالات مهمی‌ را برای کاشت ایمپلنت ایجاد می‌کند.
وی عدم امکان جایگذاری ایمپلنت مناسب را به دلیل کمبود بافت از جمله این اشکالات دانست و گفت: این مشكل اکثراً موجب می‌شود که کاشت ایمپلنت‌های قطور و بلند که از استحکام بالاتری برخوردار هستند، امکان‌پذیر نباشد.
مجری طرح ادامه داد: از این رو جراح در این موارد به ایمپلنت‌های نازک و کوتاه قناعت می‌کند که این نوع ایمپلنت‌ها درصد عوارضی چون شکستگی، عفونت و شل شدگی ایمپلنت را به دنبال دارد.
شکیبایی مقدم یادآور شد: راه‌حل دوم در این موارد بازسازی استخوان فک و لثه از دست رفته قبل یا در هنگام جایگذاری ایمپلنت است که این روش موجب افزایش تعداد جراحی‌ها و طول درمان می‌شود ضمن آنکه هزینه درمان بیمار را افزایش می‌دهد.
وی به نتایج تحقیقات خود در این زمینه با همکاری محققان دانشگاه‌های آلمان و سوئیس اشاره کرد و اظهار داشت: این مطالعات ما را به سمت ابداع روشی برای کاهش تحلیل سوق داد. اساس این روش کشیدن دندان به صورت کم تهاجمی‌
(Minimally invasive) و استفاده از مواد جایگزین‌کننده است.
عضو هیأت علمی‌دانشگاه دوسلدورف آلمان با بیان این‌که این مواد جایگزین، معمولاً از خود فرد، حیوانات و یا مواد مصنوعی گرفته می‌شوند، ادامه داد: تحقیقات ما نشان داد که پودر استخوان گاو به عنوان ماده دیر جذب بهترین ماده برای پر کردن حفره دندان است.
به گفته این محقق، پس از پر کردن حفره دندان با این ماده، سطح آن توسط اسفنج ژلاتینی پوشانده می‌شود. اسفنج ژلاتینی از یک سو به ماده استخوانی زیر خود استحکام می‌بخشد و از سوی دیگر باعث بازسازی لثه می‌شود.
مجری طرح ترمیم استخوان و لثه، با بیان این‌که این تکنیک با عنوان Socket Preservation عرضه شد، اضافه کرد: در این تکنیک بیمار پس از گذشت 10 هفته ایمپلنت ایده آل خود را با ابعادی مناسب دریافت کرده و در اغلب موارد نیاز به تکنیک‌های بازسازی مجدد بافت را ندارد چرا که روش فوق به صورت میانگین از 90 درصد تحلیل استخوان و لثه جلوگیری می‌کند.
شکیبایی مقدم که اخیراً با انتشار تحقیقاتش در این زمینه به عنوان اولین محقق ایرانی موفق به دریافت جایزه اول جراحان لثه آلمان شده است، درخصوص برتری ماده دیر جذب استخوانی گاو در این روش توضیح داد: در تحقیقات انجام شده به دلیل مشخصی در این زمینه دست نیافتیم ولی به فرضیه ای رسیدیم که در حال حاضر در بسیاری از مقالات علمی‌ پذیرفته می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 5430
کلمات کلیدی