دانشکده پرستاری

مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

  • 1390/11/11 - 10:14
  • 52
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سالروز ميلاد خجسته رسول اکرم (ص) و صادق آل محمد (ص) مبارک باد

در قرآن مجيد نام پيامبر 4 بار به نام محمد (ص) و يک بار به نام احمد(ص) و صدها بار به عنوان (نبي) و (رسول) و يک بار هم به عنوان (خاتم النبيين) ذکر شد

 

 

پيامبر بزرگ اسلام خاتم پيامبران و بزرگترين انسان جهان خلقت است که پيامبران سابق از جمله حضرت عيسي (ع) به آمدن او بشارت دادند. حضرت محمد (ص) 53 سال قبل از هجرت در روز 17 ربيع الاول سال 570 ميلادي، در مکه چشم به جهان گشود و در چهل سالگي به پيامبري مبعوث شد و پس از گذشت 13 سال از پيامبريش به مدينه هجرت کرد و سرانجام در 28 صفر سال 11 هجري قمري، در سن 63 سالگي در شهر مدينه عربستان رحلت نمود. مرقد مطهر آن حضرت در کنار مسجد النبي مدينه قرار دارد.
مقام و شخصيت پيامبر بزرگ اسلام در پيشگاه خداوند آن قدر بالاست که خداوند به او فرمود: لولاک لما خلقت الافلاک (اگر تو نبودي هيچ موجودي را نمي آفريدم، همه موجودات را به طفيل وجود تو آفريدم.)
پيامبر در يک خاندان شريف از دودمان قريش به دنيا آمد. پدران و مادران آن حضرت تا حضرت آدم، همه خداي يکتا را مي پرستيدند. پدرش عبداله و مادرش آمنه از انسانهاي پاک و خجسته عصر جاهليت بودند.
سلسله نسب پيامبر اسلام با 48 واسطه به حضرت آدم (ع) مي رسد که در اين سلسله پيامبراني مانند اسماعيل (ع) (جد بيست و هشتم)، ابراهيم خليل (ع) (جد بيست و نهم)، حضرت نوح(ع) (جد سي و نهم)، ادريس (ع) (جد چهل و دوم) و حضرت آدم (ع) (جد چهل و هشتم) پيامبر (ص) مي باشند.
مشخصات حضرت محمد (ص) در چهار بخش خلاصه مي شود:
1-قبل از تولد در کتابهاي آسماني و در سخنان پيامبران گذشته
2-پيامبر بعد از تولد و قبل از نبوت (40 سال)
3-پيامبر بعد از نبوت در مکه (13 سال)
4-پيامبر بعد از هجرت در مدينه (ده سال)

حضرت محمد (ص) داراي همسران متعددي بود که يکي از همسرانش حضرت خديجه (س) بود و از او صاحب شش فرزند شد. فرزندان ايشان همه درعصر خويش از دنيا رفتند جز حضرت فاطمه زهرا(س) که يگانه يادگار پيامبر بود و هنگام رحلت پيامبر 18 سال سن داشت.
حضرت محمد (ص)، حضرت علي (ع) را در صحراي غدير جانشين خود قرار داد و او را به عنوان امام بعد از خود منصوب کرد. در قرآن مجيد نام پيامبر 4 بار به نام محمد (ص) و يک بار به نام احمد(ص) و صدها بار به عنوان (نبي) و (رسول) و يک بار هم به عنوان (خاتم النبيين) ذکر شد

  • گروه خبری : ویژه
  • کد خبر : 7032
کلمات کلیدی