دانشکده پرستاری

مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

  • 1391/04/26 - 11:49
  • 47
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تشدید نظارت تیم های بهداشتی بر نحوه تولید و توزیع مواد غذایی در آستانه ماه مبارک رمضان

در آستانه ماه مبارک رمضان تیم های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بر نحوه تولید و توزیع مواد غذایی نظارت بیشتری خواهند داشت.

تشدید نظارت تیم های بهداشتی بر نحوه تولید و توزیع مواد غذایی در آستانه ماه مبارک رمضان

 در آستانه ماه مبارک رمضان تیم های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بر نحوه تولید و توزیع مواد غذایی نظارت بیشتری خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار وب دا از قم،
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان و اهمیت حفظ سلامتی روزه داران در این ماه گفت: نظارت و کنترل بهداشتی بازرسین بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی قم در این مدت بر تهیه و توزیع مواد غذایی مرسوم در این ماه از قبیل حلیم پزی و آشپزی ها، کبابی ها ، زولبیا و بامیه پزی ها و شیرینی های سنتی ، نانوایی ها و خرما فروشی ها تشدید می شود.
دکتر  اصغر ابراهیم خانی با بیان اینکه مواد غذایی داغ از قبیل حلیم، آش، شیر، چای، فرنی و بویژه مواد غذایی چرب و ترش مزه که حالت اسیدی دارند باید در ظروف یک بار مصرف گیاهی عرضه شود افزود: شهروندان برای حفظ سلامتی خود و خانواده از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم ، نان و شیرینی سنتی، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک و ... از دستفروشان و دوره گردان خودداری کنند.
وی تصریح کرد: شهروندان در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده نیز به پروانه ساخت با شناسه نظارت بهداشتی، تاریخ تولید و انقضای مصرف، نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم به شهروندان توصیه کرد در صورت استفاده از سبزیجات و میوه ها مراحل سالم سازی (شامل شستشو، انگل زدایی و ضدعفونی) کاملاً رعایت گردد.
دکتر ابراهیم خانی ادامه داد: هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده، در دمای محیط بیش از 2 ساعت نگهداری نشود و تهیه مواد غذایی برای وعده سحری در منزل یا مساجد ترجیحاً در هنگام سحر تهیه و به صورت گرم مصرف شود.
وی با تاکید بر رعایت بهداشت فردی، بهداشت محیط، نظافت محل کسب، بهداشت مواد غذایی بویژه مواد اولیه و محصولات، بهداشت ابزار و وسایل کار و همچنین بهداشت فردی خادمین و نظافت مساجد افزود: صاحبان مشاغل مواد غذایی و اماکن عمومی باید در ماه مبارک رمضان مقررات مربوطه و توصیه های بهداشتی را  رعایت و با مامورین بهداشت محیط همکاری کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم با بیان اینکه با متخلفان برابر ضوابط و مقررات برخود خواهد شد خاطر نشان کرد: شهروندان می توانند در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی شکایات و گزارشات خود را با شماره تماس 6606051 در میان بگذارند.

 

به گزارش خبرنگار وب دا از قم، رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان و اهمیت حفظ سلامتی روزه داران در این ماه گفت: نظارت و کنترل بهداشتی بازرسین بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی قم در این مدت بر تهیه و توزیع مواد غذایی مرسوم در این ماه از قبیل حلیم پزی و آشپزی ها، کبابی ها ، زولبیا و بامیه پزی ها و شیرینی های سنتی ، نانوایی ها و خرما فروشی ها تشدید می شود.
دکتر  اصغر ابراهیم خانی با بیان اینکه مواد غذایی داغ از قبیل حلیم، آش، شیر، چای، فرنی و بویژه مواد غذایی چرب و ترش مزه که حالت اسیدی دارند باید در ظروف یک بار مصرف گیاهی عرضه شود افزود: شهروندان برای حفظ سلامتی خود و خانواده از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم ، نان و شیرینی سنتی، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک و ... از دستفروشان و دوره گردان خودداری کنند.
وی تصریح کرد: شهروندان در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده نیز به پروانه ساخت با شناسه نظارت بهداشتی، تاریخ تولید و انقضای مصرف، نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم به شهروندان توصیه کرد در صورت استفاده از سبزیجات و میوه ها مراحل سالم سازی (شامل شستشو، انگل زدایی و ضدعفونی) کاملاً رعایت گردد.
دکتر ابراهیم خانی ادامه داد: هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده، در دمای محیط بیش از 2 ساعت نگهداری نشود و تهیه مواد غذایی برای وعده سحری در منزل یا مساجد ترجیحاً در هنگام سحر تهیه و به صورت گرم مصرف شود.
وی با تاکید بر رعایت بهداشت فردی، بهداشت محیط، نظافت محل کسب، بهداشت مواد غذایی بویژه مواد اولیه و محصولات، بهداشت ابزار و وسایل کار و همچنین بهداشت فردی خادمین و نظافت مساجد افزود: صاحبان مشاغل مواد غذایی و اماکن عمومی باید در ماه مبارک رمضان مقررات مربوطه و توصیه های بهداشتی را  رعایت و با مامورین بهداشت محیط همکاری کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم با بیان اینکه با متخلفان برابر ضوابط و مقررات برخود خواهد شد خاطر نشان کرد: شهروندان می توانند در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی شکایات و گزارشات خود را با شماره تماس 6606051 در میان بگذارند.

 

 

  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 8779
کلمات کلیدی