تشدید نظارت تیم های بهداشتی بر نحوه تولید و توزیع مواد غذایی در آستانه ماه مبارک رمضان
در آستانه ماه مبارک رمضان تیم های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بر نحوه تولید و توزیع مواد غذایی نظارت بیشتری خواهند داشت.
تشدید نظارت تیم های بهداشتی بر نحوه تولید و توزیع مواد غذایی در آستانه ماه مبارک رمضان
در آستانه ماه مبارک رمضان تیم های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بر نحوه تولید و توزیع مواد غذایی نظارت بیشتری خواهند داشت.
|
به گزارش خبرنگار وب دا از قم، رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان و اهمیت حفظ سلامتی روزه داران در این ماه گفت: نظارت و کنترل بهداشتی بازرسین بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی قم در این مدت بر تهیه و توزیع مواد غذایی مرسوم در این ماه از قبیل حلیم پزی و آشپزی ها، کبابی ها ، زولبیا و بامیه پزی ها و شیرینی های سنتی ، نانوایی ها و خرما فروشی ها تشدید می شود.
دکتر اصغر ابراهیم خانی با بیان اینکه مواد غذایی داغ از قبیل حلیم، آش، شیر، چای، فرنی و بویژه مواد غذایی چرب و ترش مزه که حالت اسیدی دارند باید در ظروف یک بار مصرف گیاهی عرضه شود افزود: شهروندان برای حفظ سلامتی خود و خانواده از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم ، نان و شیرینی سنتی، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک و ... از دستفروشان و دوره گردان خودداری کنند.
وی تصریح کرد: شهروندان در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده نیز به پروانه ساخت با شناسه نظارت بهداشتی، تاریخ تولید و انقضای مصرف، نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم به شهروندان توصیه کرد در صورت استفاده از سبزیجات و میوه ها مراحل سالم سازی (شامل شستشو، انگل زدایی و ضدعفونی) کاملاً رعایت گردد.
دکتر ابراهیم خانی ادامه داد: هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده، در دمای محیط بیش از 2 ساعت نگهداری نشود و تهیه مواد غذایی برای وعده سحری در منزل یا مساجد ترجیحاً در هنگام سحر تهیه و به صورت گرم مصرف شود.
وی با تاکید بر رعایت بهداشت فردی، بهداشت محیط، نظافت محل کسب، بهداشت مواد غذایی بویژه مواد اولیه و محصولات، بهداشت ابزار و وسایل کار و همچنین بهداشت فردی خادمین و نظافت مساجد افزود: صاحبان مشاغل مواد غذایی و اماکن عمومی باید در ماه مبارک رمضان مقررات مربوطه و توصیه های بهداشتی را رعایت و با مامورین بهداشت محیط همکاری کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم با بیان اینکه با متخلفان برابر ضوابط و مقررات برخود خواهد شد خاطر نشان کرد: شهروندان می توانند در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی شکایات و گزارشات خود را با شماره تماس 6606051 در میان بگذارند.