دانشکده پرستاری

مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

  • 1391/02/14 - 10:11
  • 50
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

« تغذیه دوران بارداری »

زنان باردار باید یک رژیم غذایی متنوع و پرکالری داشته باشند و غذا را به دفعات بیشتر و در حجم کمتر مصرف نمایند .

 زنان باردار باید یک رژیم غذایی متنوع و پرکالری داشته باشند و غذا را به دفعات بیشتر و در حجم کمتر مصرف نمایند . میزان کالری مورد نیاز یک زن با وزن متوسط در حالت عادی 2300 کیلو کالری در روز است که در طی حاملگی 300 کیلوکالری و در طی شیرده500 کیلو کالری در روز به آن اضافه می شود .میزان پروتئین مورد نیاز در این دوران روزانه حدود 80 گرم است . شروع مصرف آهن از نیمه دوم حاملگی ( ماه چهارم به بعد ) می باشد که آهن روزانه مورد نیاز در زنان حامله mg 30 و در زنان شیرده mg 15 می باشد که می تواند بصورت یک کپسول هماتینیک یا یک قرص فروس سولفات استفاده شود در مواردی که زن باردار درشت هیکل باشد ، در اواخر حاملگی ، دوقلویی ، مصرف نامنظم آهن و افت هموگلوبین مصرف آهن روزانه باید mg 100 – 60 باشد و در صورتی که فرد ، کم خونی واضح ناشی از فقر آهن داشته باشد نیاز روزانه به آهن به mg 200 می رسد .نیاز روزانه مادر باردار به کلسیم mg 1200 است که با مصرف نیم تا یک لیتر شیر در روز برطرف می شود و در مواردی که نقص لوله عصبی در حاملگی های قبلی ، دیابت وابسته به انسولین و تشنج هایی که با والپروئیک اسید و کاربامازپین درمان می شوند وجود داشته باشد ، زن حامله به mg 4 اسیدفولیک در روز هم احتیاج دارد که از یک تا سه ماه قبل از حاملگی تا انتهای ماه سوم مصرف می شود

  • گروه خبری : تازه های پرستاری و مامایی
  • کد خبر : 7976
کلمات کلیدی