دانشکده پرستاری

مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

  • 1389/08/11 - 12:45
  • 39
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

از گوش دردهای عفونی تا مشکلات گوارشی

ترکیبات شیمیایی موجود در آنتی بیوتیک ها تاثیر و کارایی عملکرد باکتری های مفید روده در کودکان را کاهش داده و باکتری های مضر را فعالی می کند

آنتی بیوتیک هایی که در دوران نوزادی برای درمان عفونت گوش میانی یا سایر بیماریهایی که منشاء عفونی دارند، تجویز می شود، احتمال خطر ابتلا به اختلال عملکرد روده را در کودکی افزایش می دهد. آزمایشی که روی گروهی از کودکان دو تا هشت ساله انجام گرفت ، نشان داد، 58 درصد از نوزادانی که در سال اول تولدشان آنتی بیوتیک هایی که به منظور درمان بیماری های عفونی تجویز می شود، مصرف می کنند، در معرض ابتلا به دو نوع از مهم ترین اختلال التهابی روده (IBD) قرار دهند. محققان معتقدند مصرف آنتی بیوتیک در نخستین سال زندگی بر عملکرد و تولید باکتری های خوب و بد روده تاثیر گذاشته و ممکن است ، باعث دردهای شکمی و مشکلات گوارشی شود. حالت تهوع ، استفراغ و دردهای شکمی از علائم ابتلا به اختلالات التهابی روده در کودکی است که به عقیده متخصصان مصرف آنتی بیوتیک ها یکی از ریسک فاکتورهای موثر در ابتلا به بیماری است.

دیگر تحقیقات نشان می دهد، ترکیبات شیمیایی موجود در آنتی بیوتیک ها تاثیر و کارایی عملکرد باکتری های مفید روده را کاهش داده و باکتری های مضر را فعال می کند و این مسئله زمینه ساز تظاهر علائم مشکلات گوارشی می شود. از طرف دیگر مشکلات التهابی روده در دوران کودکی ، زمینه ساز مزمن شدن بیماری در بزرگسالی خواهد بود که عواملی مانند رژیم غذایی نامناسب ، استعمال دخانیات و بی تحرکی باعث تشدید اختلال می شوند. به عقیده متخصصان 70 تا 80 درصد از نوزادان مبتلا به عفونت گوش میانی یاعفونت های ساده بدون مصرف آنتی بیوتیک ها بهبود پیدا می کنند. محققان توصیه می کنند، در صورت ظهور علائم ساده ، بهتر است والدین 48 تا 72 ساعت صبر کنند و بنا به دستور پزشک در صورت تشدید علائم از الگوهای دارویی پیروی کنند.

منبع : فاطمه امینی برگرفته از روزنامه ایران 11/8/89

  • گروه خبری : تازه های پرستاری و مامایی
  • کد خبر : 3572
کلمات کلیدی