دانشکده پرستاری

مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

  • 1392/11/16 - 12:18
  • 53
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیشگیری از سرطان با رژیم غذایی پر فیبر و کم چرب

یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: رژیم غذایی پر فیبر و کم چرب از سرطان پیشگیری می کند

پیشگیری از سرطان با رژیم غذایی پر فیبر و کم چرب

یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: رژیم غذایی پر فیبر و کم چرب از سرطان پیشگیری می کند

به گزارش وب دا؛ دکتر خشنود گفت: سیگار و قلیان، اشعه ماورای بنفش خورشید ، مصرف الکل و نوشابه های الکلی نقش اصلی در ایجاد سرطان دارند.

وی با تاکید بر پیشگیری از بروز سرطان عنوان کرد: اصلاح شیوه تغذیه نقش موثری در پیشگیری از سرطان دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: نوشیدنی بسیارداغ همچون قهوه و چای منجر به ایجاد سرطان می شود.

وی خاطرنشان کرد: استفاده ناکافی میوه و سبزی، غذاهای نمک سود شده، کمبود ویتامین آ، مصرف زیاد چربی حیوانی و غذا های سرخ شده، مصرف زیادکلم و سیب زمینی به دلیل داشتن نشاسته در ایجاد سرطان دستگاه گوارش موثر است.

دکتر خشنود تغییرات طولانی مدت در نظم و دفع مدفوع، هرنوع خونریزی از نواحی مختلف بدن،و پیدایش هرگونه توده در بدن  و سوء هاضمه در سن بالا را از علائم هشدار دهنده برشمرد و توصیه کرد به محض مشاهده این علائم به پزشک مراجعه شود.

این فوق تخصص گوارش با اشاره به علل ایجاد سرطان روده بزرگ گفت: رژیم غذایی نامناسب، مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز، افزایش سن و ژنتیک از علل ایجاد سرطان روده بزرگ محسوب می شود.

وی در ادامه اسهال طول کشنده، یبوست، دردشکمی، کاهش وزن و کاهش اشتها را از شایع ترین علائم سرطان روده بزرگ دانست و عنوان کرد: به منظور پیشگیری از بروز این بیماری می توان از رژیم غذایی پر فیبر و کم چرب بهره برد.

خشنود یادآورشد: خوشبختانه شروع سرطان روده بزرگ ابتدا با پولیپ تشخیص داده می شود و 5 تا 10  سال زمان صرف می شود تا سرطان ایجاد شود و همچنین به منظور پیشگیری از بروز این سرطان فرصت داریم ضایعه را با دستگاه برداریم  و از بروز سرطان پیشگیری کنیم.

وی بر رعایت بهداشت، انجام آزمایشات دوره ای، واکسیناسیون هپاتیت B به منظور پیشگیری از بروز سرطان تاکید کرد.

این  فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه  چای سبز نقش شناخته شده ای در پیشگیری از بروز سرطان معده دارد، عنوان کرد: مصرف گوجه فرنگی به دلیل دارابودن آنتی اکسیدان، نان فیبر دار، افزایش مصرف لبنیات، پیشگیری از چاقی و اضافه وزن، افزایش مصرف سویا و حبوبات به ویژه در دیابتی ها از بروز سرطان پیشگیری می کند.

دکتر خشنود با تاکید بر کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی گفت: هر  فرد بعد از سن بلوغ 5 کیلوگرم می تواند چاق شود در غیر این صورت باید فعالیت بدنی مناسبی داشته باشد.

این فوق تخصص گوارش بر مصرف روزانه  600 تا 800 گرم غلات و حبوبات در طول روز تاکید کرد.

وی همچنین توصیه کرد: مصرف گوشت قرمز روزانه  به 80 گرم در روز  کاهش یابد و بیشتر از گوشت ماهی و مرغ استفاده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد بر مصرف روغن زیتون و کنجد توصیه کرد و گفت:  مصرف نمک به خصوص در کودکان کاهش یابد و از مصرف غذاهای کبابی و دودی پرهیز شود

  • گروه خبری : تازه های پرستاری و مامایی
  • کد خبر : 14267
کلمات کلیدی