دانشکده پرستاری

مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

  • 1395/05/13 - 11:26
  • 65
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

کاهش مصرف مواد قندی در کودکان

کاهش مصرف مواد قندی، و نه کالری، راهکار کاهش ریسک بیماری قلبی در بین کودکان چاق است

به گفته محققان، کاهش مصرف مواد قندی، و نه کالری، راهکار کاهش ریسک بیماری قلبی در بین کودکان چاق است.

به گزارش مهر، محققان بیمارستان کودکان سان فرانسیسکو دریافتند محدودیت مصرف مواد قندی در کودکان موجب بهبود سطح تری گلیسیرید (نوعی چربی خون یا لیپید) و همچنین سطح پروتئین مرتبط با بیماری قلبی موسوم به ApoC-III می شود.

دکتر رابرت لاستیگ، محقق دوم این مطالعه، در این باره می گوید: «واکنش های لیپیدی خون این کودکان اصلا تعجب آور نیست و ارتباطی با تغییر وزن یا کالری ندارد.»

وی در ادامه عنوان می کند: «به منظور دستیابی به این میزان کاهش از لیپید و پروتئین تنها با خوردن کمتر، بیمار باید یک پنجم از وزن بدن شان را از دست دهد.»

این مطالعه شامل ۴۳ بچه چاق بین رده سنی ۹ تا ۱۸ سال بود که حداقل به یک اختلال مزمن متابولیکی نظیر فشار خون بالا، تری گلیسیرید بالا یا نشانه کبد چرب مبتلا بودند.

به مدت ۹ روز، کودکان مثل همیشه می خوردند و می خوابیدند و فقط یک وضعیت استثناء در روند خورد و خوراک شان ایجاد شده بود: به جای مواد خوراکی شیرین مثل ماست شیرین و کیک، خوراکی های نشاسته ای نظیر پیتزا و نان مصرف می کردند.

یافته ها نشان داد در مجموع قند موجود در رژیم غذایی کودکان از ۲۸ درصد به ۱۰ درصد، و فروکتوز از ۱۲ درصد به ۴ درصد کاهش پیدا کرد.

تست خون قبل و بعد از مطالعه نشان داد کاهش میزان مصرف قند کودکان منجر به کاهش ۳۳ درصدی سطح تری گلیسیریدها و کاهش ۴۹ درصدی ApoC-III شد.

به گفته محققان، درحالیکه استاتین ها در کاهش LDL (کلسترول بد) موثر هستند، آنها فقط موجب کاهش ریسک بیماری قلبی تا ۵۰ درصد می شوند. عوامل مضر دیگر، تری گلیسیریدهای لیپید خون و پروتئین مربوطه ApoC-III هستند.

طبق یافته های این تیم تحقیق، تنها کاهش مصرف مواد قندی تاثیر خارق العاده ای در کاهش این دو فاکتور پرخطر اصلی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد خواهد داشت.

 

  • گروه خبری : تازه های پرستاری و مامایی
  • کد خبر : 24537
کلمات کلیدی